Náš příběh

Nelehké začátky

Za ty tři roky, co jsem začala vyrábět květinové šperky téměř “na koleni” s téměř nulovými znalostmi a korunou v kapse se toho opravdu dost změnilo a já mám chuť se o to s vámi podělit.

Když se ohlédnu do doby o tři roky zpět, vidím osobu, která je odrazem očekávání druhých lidí. Osobu nenaplněnou, hledající smysl života. Osobu často trpící stavy úzkosti a samu sebe hledající. Právě v tomto období nastal velký zlom, kdy se mé zdraví zhoršilo tak, že jsem si ani nedokázala představit, že budu ještě někdy žít “normální” bezbolestný život. V mém životě se objevil strach a zlost. Měla jsem strach z toho, že už nebudu nikdy jako předtím a že životem jen proběhnu. Najednou jsem si začala uvědomovat opravdu důležité věci, jako je například zdraví. Ponořila jsem se opravdu hluboko do sebe a ta pravda, kterou jsem tam našla, byla doslova šokující. Zjistila jsem, že ten člověk, za kterého jsem se považovala, to vlastně nebylo vůbec mé já. Mé já bylo schováno na tom nejhlubším dně a já ho tam uviděla. Schoulené a toužící po naprosto jiných věcech a hodnotách, než na kterých jsem doposud stavěla svůj život. Chytla jsem se za ruku a začala se vytahovat ven. Bylo to pro mne naprosto nejnáročnější období, které jsem ve svém životě zažila. Ale také období, které posupně začalo přetvářet můj život zcela jiným směrem. Skončila jsem s věcmi, které mne vysilovaly, nenaplňovaly a které jsem dělala vlastně ze strachu, že budu jiná, něž bych měla být a jiná pro mne znamenalo neúspěšná a naprosto bez jistot.

Co jsem začala dělat jinak? 

Začala jsem trávit veškerý svůj čas v přírodě. Bydlela jsem v domku, v kterém mne neobklopoval luxus a kde jsem si začala vážit teplé vody. Nasávala jsem přírodu všemi smysly. Rozhodla jsem se, že budu věnovat naplno tvorbě. Byl to celkem velký risk, jelikož jsem neměla téměř žádné peníze a značku Victoria’s fields znalo jen pár z vás. A když už jsem si myslela, že to vzdám a začnu si hledat práci, slunce zasvítilo. Se svým chlapcem Dominikem, který mi byl mimo jiné tou největší oporou v těch nejtěžších chvílích, jsme vytvořili e-shop, Dominik vše potřebné nastudoval a 7. října 2020 jsme jej spustili. A od té doby na značce Victoria’s fields pracujeme spolu.

Co se vše za ty tři roky změnilo? 

Za tu dobu jsme se nastěhovali do ateliéru na Náměstí Svobody v Místku. Vedle v Bylinkárně máme vlastní showroom, kde se můžete přijít podívat na šperky osobně. Šperky vypadají několikanásobně krásněji než jak tomu bylo v začátcích. Komponenty už nelepíme lepidlem a tak nevzniká nevzhledný efekt na šperku, ze šperků jsme dokázali odstranit bublinky, které nevypadaly pěkně zejména u pampeliškových náhrdelníků a chmýříčka neměla šanci vyniknout, vzhled květin jsme posunuli tak, že si květina zachovává co nejvíce svou barvu a vypadá jak živá, u řetízku se už nemůže stát, aby se někomu z vás roztrhl a na tvorbu používáme pouze nejkvalitnější materiály, jako je například chirurgická ocel, která nemění ani neztrácí svou barvu.

Vše vyrábíme s vášní a láskou

Není to vždy procházka růžovým sadem, je to někdy plno starostí, ale samozřejmě mnohem víc radostí. Všechny překážky, které nám vstoupily do cesty, jsme překonali. Protože tomu všemu věříme. Věříme, že má smysl to, co děláme a co tady budujeme. Vše vyrábíme s myšlenkou, že vám květinové šperky udělají dny krásnější a veselejší. Že vás pohladí po duši a že rozkvetete také vy.

Vám všem patří velké DÍKY! ❤️

Každým dnem cítím neskutečnou vděčnost. Vděčnost za to vše, co můžu dělat. Cítím se tak šťastná, svobodná, volná. A každým dnem se cítím zdravější a krásnější. Už nehledám smysl života. Uvědomila jsem si, že je ve všem, co dělám a dělám to s láskou. Já to tak vše miluji! A moc děkuji! A děkuji také vám všem, kteří naši tvorbu podporujete, ať už slovy nebo činy. Moc to pro nás znamená.

Vaše Viktorie

 

#

Victorias fields, květinové šperky, šperky z pravých květin, šperky z Beskyd