Moje začátky a Květinka

Moji milí,

Květinka, tak zní původní název mé malé firmičky, začala rozkvétat minulý rok v létě. Chtěla bych všem říci, že Květinka vznikla z čistého nadšení a lásky. Lásky k tvorbě, která ve mě již v dětství začala vzkvétat. Avšak pomalu, ale jistě, jak roky přibývaly a povinnosti s nimi, jsem začala zapomínat na to, co opravdu miluji a tím i kdo opravdu jsem. Došla jsem až do bodu, kdy jsem na to zcela zapomněla. Byla jsem čistým očekáváním a představou druhých. Oni byli možná spokojeni, ale já ne. Dlouho jsem to ignorovala. Až do doby, kdy mne smutek začal bolet. A už mne nebolela jen duše, ale i fyzická schránka se ozvala. Teprve až bolest těla mne přiměla s tím něco dělat, do té doby jsem byla hluchá a slepá. A já můžu teď jen děkovat svému tělu, že je natolik chytré a že mi ukázalo bolest. Děkuji i té bolesti, která mi pomohla dostat se až na úplné dno, kde jsem se našla. Ta chvíle uvědomění si toho, kdo vlastně jsem, byla nepopsatelná. A já teď už jen vím, že chci naslouchat svému srdci, protože cesta, kterou mi našeptává, je mi ze všech nejmilejší! 

Minulé léto v německém městě Augsburgu, kde jsem strávila půl roku na Erasmu, jsem vlastně skoro celé strávila v květinových lukách. Také mezi knihami, ve kterých jsem květiny následně sušila (a taky jsem se z nich i trochu učila).

 

20200228_122639000_iOS

 

20200226_194839000_iOS

Sběr květin.

 

Za to léto jsem poznala tolik nových květin, vůní a barev! Jednoduše jsem se zamilovala. 

V říjnu jsem nastoupila opět do školy v Českých Budějovicích, kde jsem se sice věnovala studiu, ale nic mi nezabránilo v tom, abych si v pokoji (pokojíčečku) na koleji, který měl ca 3 m², zařídila dílničku, kde jsem neustále zalévala květiny, vrtala vrtačkou a brousila bruskou. Můj pokoj byl jedna velká (malá) dílna. A tak jsem tvořila a tvořila.

Jednoho dne jsem se rozhodla, že chci mou tvorbu ukázat na vánočních trzích. Můj první jarmark se konal 30. 11. 2019 v kouzelné dílničce v Mýdlárně v Hnízdě. Dalších dvou jsem se účastnila na Frýdeckém zámku a na Nekonvenčním jarmarku v Ostravě. 

 

20191127_101526061_iOS

Výroba stánku. 

 

20191201_080708598_iOS

 Trhy na zámku. 

 

20191214_104631941_iOS

Nekonvenční vánoční jarmark. 

 

Následujícího půl roku jsem se tvorbě moc nevěnovala, jelikož jsem se učila na státnice a psala bakalářku. K tvorbě jsem se naplno vrátila až v červenci. V té době jsem lítala po loukách, sbírala a sušila květiny, pracovala na e-shopu a na novém designu šperků a jejich balení, ale také na novém názvu Victoria´s fields. 

Já se moc těším, až Vám budu postupně ukazovat mé výtvory, protože v hlavě mám opravdu spousta nápadů! 

Mějte se krásně a mějte se rádi! 

Viktorie 

 

 

#květinka #začátky #jarmark #sběr květin #eshop